Mediapiste

verkkosivut yritykselle logo
yrityksen verkkosivut

Toimivat Yrityksen Verkkosivut - Vinkit ja Parhaat Käytännöt

Yrityksen verkkosivut ovat tänä päivänä yritykselle yhtä tärkeä asia kuin fyysinen myymälä oli ennen internetin aikakautta. Ne ovat ensimmäinen kosketuspiste monille asiakkaille ja toimivat yrityksen käyntikorttina verkossa. Mutta miten varmistaa, että verkkosivut todella erottuvat kilpailijoista? Tässä postauksessa käymme läpi joitakin tärkeimpiä asioita, jotka tekevät verkkosivuista houkuttelevat, erottuvat ja menestyvät.

 

Ymmärrä kohdeyleisösi

Kohdeyleisön ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää kun suunnitellaan tehokkaat verkkosivut yritykselle. Kun tunnet kohdeyleisösi tarpeet, mieltymykset ja käyttäytymismallit, voit luoda yrityksen sivuille sisältöä ja toiminnallisuuksia, jotka puhuttelevat heitä parhaiten.

Kohdeyleisötutkimuksen avulla voit tunnistaa esimerkiksi millaisia ongelmia heillä on, mitä he etsivät verkosta, millaisia sivustoja he yleensä käyttävät ja millaisesta sisällöstä he ovat kiinnostuneita. Näiden tietojen avulla voit räätälöidä verkkosivusi niin, että ne vastaavat kohdeyleisösi tarpeisiin ja odotuksiin.

Selkeä ja houkutteleva suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu vaikuttaa merkittävästi siihen, miten kävijät kokevat yrityksen verkkosivut. Ensivaikutelma on tärkeä, ja selkeä sekä houkutteleva suunnittelu auttaa tekemään pysyvän vaikutuksen.

Valitse värimaailma ja fontit huolella niin, että ne tukevat yrityksesi brändin identiteettiä ja luovat miellyttävän kokonaisuuden. Käytä myös laadukkaita kuvia ja grafiikkaa, joka herättää kiinnostuksen ja välittää yrityksesi viestin selkeästi. Kokonaisuuden tulisi olla harkittu ja tasapainoinen, jotta kävijät viihtyvät sivustollasi ja haluavat tutustua siihen syvemmin.

  • Visuaalinen vetovoima

Ensivaikutelma ratkaisee. Visuaalisesti houkutteleva sivusto kiinnittää huomion ja herättää kiinnostusta. Käytä korkealaatuisia ja ammattimaisesti otettuja kuvia. Visuaaliset elementit tulee optimoida, jotta ne eivät hidasta sivustoa. Varmista, että sivuston ulkoasu heijastaa yrityksesi brändiä. Käytä brändin värejä, fontteja ja tyyliä johdonmukaisesti. Vältä sivuston ylitäyttämistä. Selkeä ja yksinkertainen muotoilu auttaa käyttäjiä keskittymään olennaiseen.

  • Responsiivinen suunnittelu

Responsiivinen suunnittelu on välttämätöntä nykyaikaisilla verkkosivuilla, koska kävijät käyttävät erilaisia laitteita sivuston selailuun. Responsiivisen suunnittelun avulla varmistetaan, että sivusto näyttää ja toimii moitteettomasti niin älypuhelimilla, tableteilla kuin tietokoneillakin. Tämä parantaa käyttäjäkokemusta merkittävästi ja vähentää poistumisprosenttia, sillä kävijät arvostavat saumatonta ja sujuvaa selailukokemusta riippumatta siitä, millä laitteella he sivustoa käyttävät. Responsiivisuus on myös yksi suurin syy siihen miksi yritykset päivittävät vanhentuneita verkkosivujaan uudempiaikaisiin sivuihin.

  • Selkeä ja ymmärrettävä navigointi

Navigointi on avainasemassa kävijöiden sitouttamisessa ja sivustolla liikkumisen helpottamisessa. Selkeä ja ymmärrettävä navigointi auttaa kävijöitä löytämään etsimänsä tiedot nopeasti ja vaivattomasti. Käytä intuitiivisia navigointielementtejä, kuten selkeitä valikkoja ja linkkejä, ja järjestä sisältö loogisesti niin, että kävijät voivat helposti siirtyä sivulta toiselle. Muista myös tarjota hakutoiminto, joka mahdollistaa kävijöiden tarkan sisällön etsinnän ja helpottaa sivustolla navigointia entisestään.

  • Nopeat latausajat

Sivujen latautumisen tulisi olla nopeaa. Hitaasti latautuvat sivut saavat käyttäjät turhautumaan ja poistumaan sivustolta. Sivujen nopeuteen vaikuttaa valitsemasi palvelimen (hosting palvelun) nopeus, sekä verkkosivujen tekninen toteutus ja raskaiden lisäosien käyttö. Hyvä verkkosivujen tekijä ottaa nämä asiat huomioon heti yrityksen kotisivujen valmistusvaiheessa.

Selkeät toimintakehotukset (CTA)

Toimintakehotukset ohjaavat käyttäjiä tekemään haluttuja toimintoja sivustolla, kuten ottamaan yhteyttä, tilaamaan uutiskirjeen tai tekemään ostoksia. Tehokkaat toimintakehotukset ovat:

  • Huomiota herättävät: Käytä selkeitä ja visuaalisesti erottuvia painikkeita.
  • Ytimekkäät ja informatiiviset: Kerro käyttäjälle tarkasti, mitä hänen tulee tehdä ja mitä hän saa vastineeksi.
  • Strategisesti sijoitetut: Sijoita CTA näkyvälle paikalle, kuten heti sivun yläosaan että vierailija näkee sen ensimmäisenä tullessaan sivustolle.

 

Laadukas sisältö

Tarjoa kävijöillesi arvokasta ja hyödyllistä tietoa, joka vastaa heidän tarpeisiinsa ja ratkaisee heidän ongelmiaan. Kiinnitä erityistä huomiota sisällön relevanssiin ja ajankohtaisuuteen, ja pyri tarjoamaan ainutlaatuista sisältöä, joka erottaa yrityksesi kilpailijoista. Muista myös hyödyntää erilaisia sisältömuotoja, kuten tekstejä, kuvia, videoita ja infografiikkaa, jotta tavoitat erilaisia kävijäryhmiä ja teet sivustostasi monipuolisemman ja kiinnostavamman.

Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa yrityksesi verkkosivujen näkyvyyden ja löydettävyyden parantamista. Hyödynnä avainsanoja strategisesti sisällössäsi ja meta-tiedoissa, jotta sivustosi nousee korkealle hakutuloksissa ja houkuttelee enemmän kävijöitä. Varmista myös, että sivustosi latautuu nopeasti ja sisältää korkealaatuista, relevanttia sisältöä, sillä hakukoneet suosivat nopeita ja laadukkaita sivustoja. Seuraa säännöllisesti hakukoneoptimoinnin tuloksia ja tee tarvittavia muutoksia parantaaksesi sivustosi näkyvyyttä entisestään.

Kävijöiden osallistaminen

Kävijöiden osallistaminen on tehokas tapa lisätä käyttäjien sitoutumista ja luoda vuorovaikutteista kokemusta verkkosivuilla. Tarjoa kävijöillesi mahdollisuus kommentoida ja jakaa sisältöä sosiaalisessa mediassa sekä osallistua erilaisiin interaktiivisiin toimintoihin, kuten kyselyihin, arvontoihin ja keskustelufoorumeihin. Luo myös tilaisuuksia kävijöiden sitouttamiseksi pitkäaikaisemmin, esimerkiksi järjestämällä säännöllisesti tapahtumia tai tarjoamalla mahdollisuuden tilata uutiskirjeitä ja päivityksiä.

Kävijöiden osallistaminen ei ainoastaan lisää sivuston käyttäjäsitoutumista, vaan se myös luo yhteisöllisyyttä ja vahvistaa suhdetta kävijöiden ja yrityksen välillä. Muista myös olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja reagoida kävijöiden kommentteihin ja viesteihin, jotta rakennat vuorovaikutteista ja henkilökohtaista suhdetta asiakkaisiisi.

Jatkuva päivitys ja seuranta

Verkkosivujen ylläpito, jatkuva päivitys ja seuranta ovat välttämättömiä niiden tehokkaan toiminnan ja menestyksen varmistamiseksi pitkällä aikavälillä. Pidä sisältösi ajantasalla ja tarjoa kävijöillesi uusinta tietoa ja tarjouksia säännöllisesti. Seuraa myös sivustosi suorituskykyä ja kävijäanalytiikkaa, jotta voit tunnistaa vahvuutesi ja heikkoutesi sekä tehdä tarvittavia muutoksia käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja liiketoimintatavoitteidesi saavuttamiseksi. Ole valmis reagoimaan muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja kävijöiden tarpeisiin, ja kehitä verkkosivujasi jatkuvasti paremmiksi ja tehokkaammiksi. 

 

Alta voit ladata ilmaisen oppaan joka kannattaa lukea ennen yrityksen kotisivujen perustamista! 

Lataa ilmainen yrittäjän opas kotisivujen perustamiseen!

Tarvitsetko uudet verkkosivut yritykselle? Ota yhteyttä niin laitetaan yrityksesi näkyvyys verkossa kuntoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×