Mediapiste

verkkosivut yritykselle logo

Ilmaiset verkkosivut yritykselle? Kun hinta on halpa, mutta lopullinen hintalappu kallis

ilmaiset verkkosivut yritykselle

Ilmaiset verkkosivut yritykselle? Kun hinta on halpa, mutta lopullinen hintalappu kallis

Tänään käsittelemme yrityksen kannalta yleistä virhettä, joka tehdään, kun yrittäjä säästää väärässä paikassa, mutta häviää pidemmällä tähtäimellä asiakkaiden määrässä ja myynnissä.

Ilmaiset vs. maksulliset verkkosivut yritykselle. Jokainen pienyrittäjä on varmasti törmännyt tähän kysymykseen: pitäisikö säästää muutama euro yrityksen verkkosivuista vai investoida ammattimaisiin sivuihin, joihin on itsellä täysi hallinta?

 

Brändisi uskottavuus

Vaikka ilmaisia verkkosivuja tarjoavat palvelut voivatkin houkutella tiukalla budjetilla toimivia pienyrittäjiä ja yrityksiä, ne kätkevät sisäänsä muutamia salakavalia sudenkuoppia, joista pahin maksaa pitkässä juoksussa valtavan määrän potentiaalisia asiakkaita.

Ensinnäkin, kun on kyse yrityksen verkkosivuista, puhumme brändin julkisesta kasvosta verkossa. Tässä kohtaa ei ole tilaa amatööreille. Ilmaiset verkkosivut antavat yrityksestäsi vaikutelman, että se on enemmän harrastelijaprojekti kuin vakavasti otettava liiketoiminta.

Ilmaiset verkkosivut mainostavat lähes aina yrityksesi etusivulla omaa palveluaan eli ilmaisia verkkosivuja. Tämä ei näytä kovin hyvältä brändisi uskottavuuden kannalta.

Haluatko näyttää potentiaalisille asiakkaillesi, että olet todellinen tekijä alallasi vai että vetelet sivustoa kasaan kellarissa? Maksetut omaan henkilökohtaiseen domainiin tehdyt verkkosivut takaavat ammattimaisen ulkoasun ja antavat yrityksellesi sen ansaitseman uskottavuuden, jota ilmaiset sivut eivät voi tarjota. Puhumattakaan hallinnasta, johon tulemme seuraavaksi.

 

Haluatko löytyä hakukoneista?

Tässä tullaankin ilmaisten verkkosivujen pahimpaan ongelmaan:

Hakukoneoptimointi ja yrityksesi löytyvyys hakutuloksista. Mikäli verkkosivusi ovat piilossa Googlen syövereissä, et varmasti saa markkinoinnistasi mitään irti.

Juuri tässä kohtaa moni pienyrittäjä tekee virheen ja säästää väärässä paikassa:

Kun valitset ilmaiset verkkosivut yritykselle, ne tehdään palveluntarjoajan oman brändin alle, palveluntarjoajan omaan domainiin, eli et saa yrityksellesi omaa henkilökohtaista verkko-osoitetta. Tämä tekee sivustosi osoiterakenteen ja hakukoneoptimoinnin täydestä hallinnasta mahdotonta.

Toisin sanoen sivustoa todennäköisesti ei voi löytää googlen hakutuloksista olennaisilla hakusanoilla, jos ei hakija tiedä yrityksesi nimeä. Et myöskään saa uusia asiakkaita hakukoneiden orgaanisesta liikenteestä, jos sivusi ei näy hakutuloksissa mahdollisimman monilla potentiaalisilla hakusanoilla.

Ilmaiset kotisivut eivät yleensä tarjoa kunnollisia työkaluja hakukone-optimointiin (SEO), joka on elintärkeää yrityksesi näkyvyyden kannalta verkossa. Haluatko hukata potentiaaliset asiakkaasi, jotka eivät löydä sivujasi vai haluatko näkyä ensimmäisten joukossa hakutuloksissa?

Vastauksen pitäisi olla jokaiselle yrittäjälle selvä.

 

Ammattimaiset verkkosivut maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti

Yrityksen omalle verkko-osoitteelle tehdyt ammattimaiset sivut hakukoneoptimoidaan ja ne saadaan löytymään hakukoneista asiaankuuluvilla hakusanoilla tehokkaasti.

Tämä tarkoittaa lisää asiakkaita ja lisää myyntiä, jolloin ostetut verkkosivut maksavat itsensä takaisin nopeasti ja alkavat tuottaa yritykselle myyntiä. 

Sivut siis eivät pelkästään maksa itseään takaisin vaan löytyvät tulevaisuudessa uusille asiakkaille verkossa paremmin ilman maksettua mainontaa.

Suunnittelija, joka tekee yrityksesi sivut, hallitsee täydellisesti verkkosivujesi osoiterakennetta ja voi tehdä sivuistasi optimoidut, jotta ne löytyisivät mahdollisimman hyvin hakutuloksista halutuilla hakusanoilla.

Jo pelkästään tämä seikka, puhumattakaan yrityksesi brändin hallinnasta, kertoo, että on sanomattakin selvää investoida heti alussa yrityksen ammattimaisiin verkkosivuihin.

 

Yrityksen verkkosivut on investointi

Kun harkitset verkkosivujen perustamista yrityksellesi, muista aina punnita mahdollisuuksia. Vaikka ilmaiset sivut voivatkin tuntua houkuttelevalta lyhyellä tähtäimellä, ne tulevat maksamaan yritystoiminnallesi paljon enemmän pitkällä tähtäimellä – niin rahallisesti kuin brändin maineenkin kannalta.

Panosta ammattimaisiin maksullisiin verkkosivuihin, jotka tehdään löytymään hakukoneista ja vastaamaan juuri sinun yrityksesi tarpeita. Anna yrityksellesi sen ansaitsema mahdollisuus menestyä verkossa ja vie brändisi sinne tyylikkäästi.

Tarvitsetko uudet verkkosivut yritykselle? Ota yhteyttä niin laitetaan yrityksesi näkyvyys verkossa kuntoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×